Rodinný Blog Vyskočovcov

september 19, 2012

Ak sa oplatí ignorovať zákon o ochrane osobných údajov, niečo asi nie je v poriadku

O stave ochrany osobných údajov na Slovensku vypovedá aj to, do akej miery prevádzkovatelia IS rešpektujú (prípadne sú nútení rešpektovať) zásady ochrany osobných údajov. Keby sme sa mohli spoľahnúť na to, že každý prevádzkovateľ má „vrodenú úctu“ k právam dotknutých osôb a tomu prispôsobí […]
september 16, 2012

Ďalší pokus o aktualizáciu zákona o ochrane osobných údajov

Rok a pol po fiasku s novelou zákona o ochrane osobných údajov sa Úrad (na ochranu osobných údajov) pokúša o reparát – 12. septembra  2012 predložil do pripomienkovacieho konania návrh nového zákona o ochrane osobných údajov. Zaujímavé čítanie – aj keď ide len o návrh, ktorý nemusí zodpovedať […]
september 14, 2012

Inteligentné cestovanie: tipy na užitočné nástroje

Chystáte sa cestovať na dovolenku alebo služobnú cestu a chcete byť efektívnejši?Tieto nástroje Vám pomôžu ušetriť čas, peniaze aj nervy! MapsWithMe je aplikácia na iPhone s mapami všetkých krajín, ktorú môžte používať offline! Stiahnite si mapu Vašej cieľovej destinácie ešte doma a […]
september 10, 2012

Ako ľudia na Slovensku vnímajú oblasť ochrany osobných údajov?

Na takto položenú otázku nie je ľahké sformulovať odpoveď, ktorá by nebola len čisto subjektívnou výpoveďou, ale naopak by podľa možnosti bola podložená údajmi. V minulosti sa Úrad (na ochranu osobných údajov) odvolával na pravidelný prieskum verejnej mienky v oblasti ochrany osobných údajov, ktorý […]
september 3, 2012

O pokutách udelených za porušenie zákona o ochrane osobných údajov

O stave ochrany osobných údajov na Slovensku možno čo-to usúdiť aj z výsledkov kontrol a prešetrovaní oznámení a podnetov, ktoré Úrad vykonáva. V tomto príspevku sa pozrieme na to, čo sa dá vyčítať z informácií o tých konaniach Úradu, ktoré vyústili do […]
september 2, 2012

Tip: Ako si zbaliť kufor alebo ruksak

Je veľa spôsobov ako zmenšiť obsah pri balení kufrov na dovolenku – od 2 v 1 šampónov cez obojstranné vetrovky, ale aj tak to všetko musíte napchať do kufra, predovšetkým ak cestujete s nízkonákladovými aerolinkami alebo idete s ruksakom po Európe. Každopádne […]
august 31, 2012

India: Doprava (FOTO)

Doprava v Indii je šialená. Na cestách sa vyskytuje všetko čo má kolesá alebo nohy, od kráv a psov cez rikše, bicykle až po drahé SUVčká. Na motorkách sa často vezie celá rodina – otec šoféruje, za ním manželka v náručí s […]
august 30, 2012

India: Chaos Bombaja (FOTO)

Bombaj – finančné centrum Indie, kde Vám v banke po druhej poobede nezamenia peniaze, kde nájdete vulgárne okázalé vily bollywoodských hviezd hneď vedľa slumov pre tých z nižších kást. Oproti Dílí má aspoň chodníky, hoci plné psov, nahých detí a špiny. Krásne […]
august 29, 2012

Stav ochrany osobných údajov na Úrade na ochranu osobných údajov

O stave ochrany osobných údajov na Slovensku do istej miery vypovedá aj to, ako povinnosti uložené zákonom (o ochrane osobných údajov) rešpektuje samotná inštitúcia, ktorá na dodržiavanie tohto zákona dohliada – Úrad na ochranu osobných údajov. Veď aj Úrad má informačné systémy, v ktorých spracúva […]